Novice

5. 6. 2020

Svečani podpis pogodb za gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca Artiče in za vzpostavitev kotlovnice

Pred Osnovno šolo Artiče je v četrtek, 4. 6. 2020,  potekal svečani podpis pogodb za gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca in za vzpostavitev kotlovnice, ki bo skrbela za ogrevanje celotnega vrtčevskega in šolskega kompleksa. Vrtec bo gradilo podjetje CGP d.d., kotlovnico pa bo urejalo podjetje Plistor d.o.o. v partnerstvu z Geotech d.o.o.. Pogodbena vrednost gradnje vrtca znaša 2.275.449,55 evrov, pogodbena vrednost ureditve kotlovnice pa 328.034,75 evrov. Z gradnjo novega vrtca in vzpostavitvijo kotlovnice se začenja večfazni projekt gradnje nove šole, ki bo pomembno izboljšal pogoje za vzgojo, delo in učenje, česar se veselijo tako zaposleni kot otroci in krajani. 

 

Zbrane na svečanem podpisu pogodb je najprej nagovorila ravnateljica OŠ Artiče Vesna Bogovič, ki je dejala, da se vsi zelo veselijo novega vrtca in boljših prostorskih pogojev. Artiško šolo obiskuje 240 otrok, v vrtcu pa imajo od 80 do 90 otrok. Prostorsko stisko vrtca, ki je bil pred leti zgrajen za dva oddelka, rešujejo z uporabo šolskih razredov in najemom prostora pri zasebnikih. Otroci iz vrtca iz skupine Balončki Martin Bučar Božičnik, Tinkara Čanžar in Zala Omerzu so deklamirali pesmico o vrtcu, ki jo je napisala vzgojiteljica Ruth Gramec, ob tej priložnosti so otroci županu Ivanu Molanu podarili tudi načrt novega vrtca, ki so ga izdelali sami, glasbeni utrinek k programu pa je prispevala učenka 7. razreda Ajda Ivanšek ob klavirski spremljavi učiteljice Stanke Turšič Pungerčar. 

Pogodba za gradnjo vrtca je v imenu izvajalca družbe CGP d.d. podpisal predsednik uprave Martin Gosenca, pogodbo za vzpostavitev kotlovnice pa predstavnik izvajalca, direktor podjetja Plistor d.o.o. Jernej Lah.

 

Vse novice

Uprava družbe:
Klavdija Brozovič
T: +386 (0)7 39 42 705
E: tajnistvo@cgp.si

soap2day